Rogue Barbell Review: Çfarë të dini?

Rogue Barbell Review: Çfarë të dini?

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

Një barbell është një pjesë e peshuar e pajisjeve të ushtrimit që njerëzit shpesh përdorin për trajnimin e forcës dhe ndërtimin e muskujve. Rogue Fitness ofron vargje të përshtatura Barbell, me varg specifike të përshtatshme për ata që janë të rinj ose me përvojë në peshëngritjen.

Një barbell përbëhet nga një bar i gjatë me pesha të bashkangjitura në secilin skaj. Një person mund të shtojë ose heqë këto pesha për të rritur ose ulur peshën e barbellit.

Ky artikull eksploron Barbells Rogue Fitness, markën Rogue Fitness, përfitimet shëndetësore dhe masat paraprake të sigurisë që lidhen me përdorimin e barbellave dhe markave alternative.

Markë Rogue Fitness

Rogue Fitness filloi tregtimin në 2006 dhe fillimisht funksionoi nga shtëpia e themeluesit të saj. Objekti i parë i depove të kompanisë u hap në 2007 në Ohio në Shtetet e Bashkuara.

Sipas uebfaqes Rogue Fitness, misioni i kompanisë është të burojë pjesët për produktet e tyre në vend, ku është e mundur. Kjo do të thotë që kompania i jep përparësi punës me prodhuesit në Sh.B.A, veçanërisht ato në Ohio.

Një person mund të kontrollojë nëse produktet Rogue Fitness janë bërë në Sh.B.A duke kërkuar një logo "të bërë në SHBA" në artikull.

reputacionin e fitnesit Rogue

Rogue Fitness ka një vlerësim mesatar të klientit prej 2.3 nga 5 yje në TrustPilot. Nga të gjitha vlerësimet, 67% shënuan Star Company 1, krahasuar me 21% të tyre duke dhënë 5 yje të plotë.

Shqyrtime pozitive shpesh përmendin se Rogue Fitness ka produkte me cilësi të mirë. Sidoqoftë, rishikimet negative shpesh përmendin çështje me pagesa dhe rimbursime, veçanërisht për klientët ndërkombëtarë.

Kompania nuk ka akreditim me Better Business Bureau (BBB). Rogue Fitness ka një vlerësim mesatar të klientëve prej 1.3 nga 5 yje në faqen e tyre BBB, pasi kanë mbyllur 53 ankesa gjatë vitit të kaluar.

çfarë të kërkoni në një barbell

Barbells paraqesin një shirit të gjatë që një person mund të bashkëngjitet pesha në secilën fund, në mënyrë që ata të mund të rrisin ose ulin peshën për t’iu përshtatur nevojave të tyre.

Kjo pajisje mund të ndihmojë në trajnimin e forcës, dhe një individ që përdor rregullisht një barbell mund të jetë në gjendje të forcojë dhe ndërtojë muskuj.

Disa ushtrime që njerëzit mund të bëjnë me një barbell përfshijnë:

 • Squats
 • Deadlift
 • Rack tërheq
 • Shtypni ose shtypni shtypjen
 • Pastron
 • Jerks
 • Snatches
 • lunges

Faktorët që duhet të merren parasysh kur blini një barbell për një palestër në shtëpi përfshijnë:

 • Madhësia: i referohet trashësisë dhe gjatësisë së barbellit.
 • Forca e tensionit: i referohet pikës së thyer të barbellit. Forca optimale e tërheqjes do të shkojë nga personi në person në varësi të sa peshë ata priren të ngrenë. Ekspertët matin forcën elastike në paund për inç katror (psi), ose KPI më shpesh, gjë që tregon PSI në mijëra.
 • Knurling: Ky është termi që përshkruan shenjat e rrokjes në shirit. Preferenca personale mund të diktojë se cilat doreza janë më të mirat për një individ.
 • WHIP: Ky term i referohet sa flekset shiriti. Nëse një barbell ka një kamxhik të lartë, është më fleksibël, ndërsa një kamxhik i ulët do të thotë se është më i fortë. Niveli i kamxhikut ndryshon në varësi të nivelit të fitnesit të një personi.
 • Spin: i referohet mëngëve në barbell që rrotullohen për të ndihmuar ngritjen dhe parandalimin e dëmtimit të kyçeve.

Përfitimet shëndetësore dhe masat paraprake të sigurisë

Barbells janë një pjesë standarde e pajisjeve që shumë njerëz mund të gjejnë brenda palestrave tregtare. Sidoqoftë, një person gjithashtu mund të blejë një barbell për palestrën e tyre në shtëpi, me kusht që ata të dinë se si të peshojnë në mënyrë të sigurt.

Barbells janë një pjesë relativisht e thjeshtë për t’u përdorur pajisjet e trajnimit të forcës. Trajnimi i forcës mund të ndërtojë muskujt e një personi, të rrisë forcën e tyre dhe të kontribuojë në aftësinë e tyre të përgjithshme fizike.

Një studim i vitit 2016 duke hetuar trajnimin e forcës në të rriturit më të vjetër të Sh.B.A -së gjeti që ky lloj trajnimi ka lidhje me uljen e vdekshmërisë.

Një studim i vitit 2015 krahasoi trajnimin e forcës me ushtrimin tradicional aerobik. Autorët zbuluan se trajnimi i forcës është zakonisht më i efektshëm për sa i përket përfitimeve shëndetësore siç është rritja e masës së ligët të trupit dhe densiteti i mineraleve të eshtrave.

Sidoqoftë, trajnimi i forcës mund të ketë disa rreziqe. Hulumtimet nga viti 2018 deklarojnë se dëmtimet e zakonshme përfshijnë sprains dhe sojet, thyerje të tendinit dhe dhimbje kronike të shpatullave. Studimi gjithashtu thotë se këto rreziqe janë të parandalueshme duke zbatuar teknikat e duhura të ushtrimit dhe procedurat e sigurta të bilancit të muskujve.

Disa masa paraprake që një person duhet të marrë para se të përdorni një barbell përfshijnë:

 • duke zbuluar se si të ngrini peshat në mënyrë të sigurt me një instruktor
 • ngritje vetëm si Aq sa e dinë që ata janë të aftë të
 • të shmangin nxitjen në ngritje të shumë peshës dhe në vend të kësaj ngadalë ndërtojnë pesha më të mëdha
 • Ngrohja dhe ftohja poshtë dhe pas ngritjes
 • Përdorimi i një zbuluesi kur është e mundur, veçanërisht kur ngrini një peshë të re
 • Mbajtja e shpinës
 • Veshja e këpucëve të përshtatshme
 • Aplikimi i një teknike të duhur të frymëmarrjes për të parandaluar Fainting ose Lightheadness
 • Shmangia e ngritjes nëse ata përjetojnë ndonjë dhimbje ose tendosje ose ndjehen të padëgjuar

Nga ky artikull nuk i ka provuar këto produkte. Të gjitha informacionet e paraqitura janë thjesht të bazuara në kërkime.

Rogue Ohio Bar 2.0S

Rogue Fitness rekomandon këtë barbell për meshkujt. Kompania pretendon se ky është modeli i tyre i parë për të përdorur një përfundim të ri të mëngës, i cili rrit rezistencën afatgjatë kundër korrozionit, ndikimeve dhe gërryerjeve.

Sipas Rogue Fitness, tiparet e tjera të Rogue Ohio Bar 2.0s përfshijnë:

 • 28.5 mm diametër
 • 20 kilogram (kg) peshë
 • Shenjat e dyfishtë të knurl -it pa asnjë qendër knurl
 • 50% më të qetë se shufrat standarde kur hidhen
 • Garancia e jetës kundër përkuljes
 • Bushimi i polimerit
 • 190,000 PSI Forca e tensionit

Dyqani tani

Bella Bar 2.0

Rogue Fitness rekomandon këtë barbell për femrat. Kompania prodhon Bella në Sh.B.A, dhe është në dispozicion në tre materiale: Zinku i Zi, çeliku inox dhe e-pallto.

Sipas Rogue Fitness, tiparet e tjera të Bella Bar 2.0 përfshijnë:

 • 25 mm diametër
 • 15 kg peshë
 • Shenjat e dyfishta të knurl-it pa asnjë qendër knurl
 • Garancia e ndërtimit
 • Bushat e bronzit të unazës së parakohshme
 • Whip natyral
 • 190,000 PSI Forca elastike

Dyqan tani

Rogue 10 kg Junior Bar

Rogue Fitness rekomandon këtë barbell për fillestarët dhe të rinjtë. Kompania pretendon se ky model është po aq i qëndrueshëm sa modelet e tyre më të mëdha dhe ka një rrotullim https://harmoniqhealth.com/al/adamour/ të besueshëm.

Rogue Fitness Karakteristikat e tjera të shiritit të ri 10kg Junior përfshijnë:

 • 25 mm diametër
 • 10 kg peshë
 • Dual Shenjat e Knurl pa Qendër Knurl
 • Garancia e Ndërtimit
 • Bushat e bronzit me dizajn të unazës së parakohshme
 • Whip natyral
 • 190,000 PSI Forca elastike
 • mëngë më të shkurtra se modelet e rregullta

Dyqani tani

shufra mashtruese kaçurrela

Curl Rogue përmban një shirit të përkulur që kufizon presionin në kyçet e dorës që, Sipas kompanisë, mund të zvogëlojë rrezikun e dëmtimit. Rogue Fitness rekomandon këtë barbell për meshkujt.

Ai gjithashtu ka një kontroll të ngushtë në mënyrë që një person të mund të kryejë ushtrime shtesë siç janë shtesat tricep dhe curls të ngushtë të rrokjes.

Karakteristikat e tjera të shiritit të kaçurrelës Rogue përfshijnë:

 • 28.5 mm diametër
 • 30 paund (lb) peshë
 • Knurl Në pjesën e brendshme të boshtit për opsione shtesë të lëvizjes
 • garanci 5-vjeçare
 • Bushings bronzi
 • 110,000 PSI Forca elastike
 • 54.5 -Inch (in) gjatësia e barit

Dyqani tani

Rogue C-70 Bar

Ky barbell është një botim më i vogël i Rogue Fitness Ohio Bar. Ajo përmban një gjatësi prej 69 in, e cila është më e shkurtër se Barbell Ohio me 16 in. .

Karakteristikat e tjera të shiritit mashtrues C-70 përfshijnë:

 • 28.5 mm diametër
 • 35 lb peshë
 • Knurl Dual Shenjat pa Qendër Knurl
 • Garancia e Jetës
 • Bushings bronzi
 • 190,000 Forca e Tensile PSI

Dyqani tani

Alternativa

Një person mund të eksplorojë kompani alternative për të blerë një barbell, të tilla si:

: Sorinex shet barbells për një gamë të disiplinave të ngritjes së peshave, duke përfshirë bare dhe bare të dyfishta dhe të dyfishta të përshtatshme për mbledhje .

Titan Fitness: shet një gamë të barbellave të ndryshëm nëpër forca të ndryshme, si dhe pajisje për ngritjen e peshave.

Një person gjithashtu mund të dëshirojë të provojë pjesë alternative të pajisjeve për trajnimin e forcës, të cilat mund të përfshijnë:

 • Bandat e rezistencës
 • Topat e stabilitetit
 • Trajnerët e pezullimit
 • Litjet e kërcimit

Kjo përfshin barbells për të rriturit, të rinjtë, fillestarët dhe atletët profesionistë. Hulumtimi

ka treguar se trajnimi i forcës mund të ketë një sërë përfitimesh shëndetësore, siç është rritja e densitetit të mineraleve të kockave. Sidoqoftë, para se të përdorni një barbell, një person mund të dëshirojë të marrë në konsideratë marrjen e masave paraprake të duhur të sigurisë dhe të sigurojë që ata të ngrohen dhe të qetësohen para se të ngrini ndonjë peshë të rëndë.

Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale