Pikat kryesore të acetaminofenit, tabletë orale

Pikat kryesore të acetaminofenit, tabletë orale

për acetaminofen-hidrocodon

 • Acetaminophen-hidrocodone tableta është në dispozicion si një ilaç gjenerik dhe një ilaç me emër markë. Emrat e markave: NORCO. Kanë qenë në gjendje të lehtësohen. Reagimi mund të ndodhë shumë shpejt. Simptomat mund të përfshijnë:
 • Kruajtja

 • Të vjella
 • Problemet e gjëndrave adrenale Paralajmërimi: Ky ilaç mund të bëjë që gjëndrat tuaja mbiveshkore të mos funksionojnë gjithashtu. Simptomat mund të përfshijnë:
  • nauze
  • Të vjella
  • Humbja e oreksit
  • Dobësia
  • marramendje
  • Lightheadness

  Nëse i keni këto simptoma, bisedoni me mjekun tuaj. Ju mund të keni nevojë të ndaloni të merrni këtë ilaç ose të bëni disa teste.

  isfarë

  është acetaminofeni-hidrocodoni? Si opioid, është një substancë e kontrolluar. Ajo vjen si një tabletë gojore dhe një zgjidhje gojore. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion në formën e tij gjenerike. Barnat gjenerike zakonisht kushtojnë më pak se ilaçet me emër të markës. Në disa raste, ato mund të mos jenë të disponueshme në çdo forcë ose formë si versioni i markës.

  Ky ilaç është një kombinim i dy ilaçeve në një formë të vetme. Shtë e rëndësishme të dini për të dy ilaçet në kombinim sepse çdo ilaç mund të ndikojë tek ju në një mënyrë tjetër. për dhimbje të forta që trajtimet e tjera nuk kanë qenë në gjendje të lehtësojnë. Hidrokodoni është një opioid (narkotik), dhe acetaminofeni është një analgjezik (qetësues i dhimbjes). Të dy ilaçet përdoren për të zvogëluar dhimbjen.

  Këto ilaçe punojnë në trurin tuaj për të bllokuar sinjalet e dhimbjes. Ata ulin aftësinë tuaj për të ndjerë dhimbje. Shmangni drejtimin e një makine ose përdorimin e makinerive derisa të dini se si trupi juaj reagon ndaj këtij ilaçi.

  Ky ilaç gjithashtu mund të shkaktojë efekte të tjera anësore. p> Efektet anësore më të zakonshme që mund të ndodhin me acetaminofen-hidrocodon përfshijnë:

  • përgjumjen ose përgjumjen
  • Ndjenjën e marramendur ose të dritës
  • nauze
  • Të vjella

  Thirrni 911 nëse simptomat tuaja ndjehen kërcënuese për jetën ose nëse mendoni se keni një urgjencë mjekësore. Efektet anësore serioze dhe simptomat e tyre mund të përfshijnë sa vijon:

  • skuqjen e lëkurës
  • ënjtjen e fytyrës, fytit dhe gojës
  • Problemet e frymëmarrjes
  • Varësia e drogës
  • Problemet e mëlçisë, përfshirë dështimin e mëlçisë. Simptomat mund të përfshijnë:
  • Zonja e lëkurës tuaj dhe të bardhët e syve tuaj
  • Dhimbje në pjesën e sipërme të djathtë të zonës tuaj të stomakut
  • Ellingnjtja e zonës tuaj të stomakut
  • Itchiness
  • Konfuzion
  • Ndjenja e lodhur
  • Mungesa e oreksit

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha efektet anësore të mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë diskutoni efektet anësore të mundshme me një ofrues të kujdesit shëndetësor i cili e njeh historinë tuaj mjekësore. ose barishte që mund të merrni. Një ndërveprim është kur një substancë ndryshon mënyrën se si funksionon një ilaç. Kjo mund të jetë e dëmshme ose të parandalojë që ilaçi të funksionojë mirë. Sigurohuni që t’i tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet, vitaminat ose bimët që po merrni. Për të zbuluar se si ky ilaç mund të bashkëveprojë me diçka tjetër që po merrni, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj. H3> Droga që shkaktojnë përgjumje

  Marrja e ilaçeve të caktuara me acetaminofen-hidrocodon rrit rrezikun tuaj për përgjumje, marramendje, lodhje dhe ulje të funksionit fizik dhe mendor. Nëse keni nevojë të përdorni njërën nga këto ilaçe me acetaminofen-hidrocodon, doza e njërës ose të dy ilaçeve duhet të zvogëlohet. (narkotikët)

 • Antihistamines, të cilat përdoren për alergji
 • antipsikotikë, të cilat përdoren për çrregullim bipolar, skizofreni ose depresion
 • benzodiazepines, të cilat përdoren për të Ankthi
 • Droga që rrisin serotonin

  Marrja e këtij ilaçi me ilaçe që rrisin sasinë e një kimikate të quajtur serotonin në trupin tuaj mund të shkaktojnë një problem serioz. Ky problem, i quajtur sindromi serotonin, mund të jetë fatal. Tregoni mjekut tuaj nëse po merrni ndonjë prej këtyre ilaçeve:

  • Disa antidepresantë (frenues selektivë të rimarrjes së serotoninës [SSRIS], serotonin selektiv dhe norepinefrinën e rimarrjes së norepinefrinës [SNRIS], antidepresantët triciklika [TCAS], monoamine. Frenuesit e oksidazës [MAOIS], Mirtazapine, Trazodone)
  • Droga të caktuara për migrenën (triptans)
  • Disa ilaçe për vjellje, siç është ondansetron
  • tramadol, i cili është Përdoret për dhimbje
  • Linezolid, i cili është një antibiotik

  ilaçe që pengojnë aktivitetin e enzimave të caktuar Mund të pengojë aktivitetin e enzimave të caktuara të mëlçisë mund të rrisë sasinë e hidrokodonit në trupin tuaj dhe të shkaktojë më shumë efekte anësore. Ju mund të keni rritur problemet e frymëmarrjes ose përgjumjen. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

  • erythromycin
  • Ketoconazole
  • Frenuesit e proteinave të përdorura për të trajtuar HIV, siç është Ritonavir

  Ilaçet që rrisin aktivitetin e enzimave të caktuara në mëlçi

  Marrja e këtij ilaçi me ilaçe që mund të rrisin aktivitetin e enzimave të caktuara të mëlçisë mund të ulin sasinë e hidrokodonit ose acetaminofenit në trupin tuaj. Ju mund të keni nevojë për një dozë më të lartë të këtij ilaçi për të kontrolluar dhimbjen tuaj. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet bashkëveprojnë ndryshe në secilin person, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha ndërveprimet e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor për ndërveprimet e mundshme me të gjitha ilaçet me recetë, vitaminat, bimët dhe shtesat, dhe ilaçet pa recetë që po merrni. Ky ilaç vjen me disa paralajmërime. Simptomat mund të përfshijnë:

  • Problemet me frymëmarrjen
  • ënjtje të fytit ose gjuhës tuaj
  • skuqje
  • Itching

  Nëse i zhvilloni këto simptoma, telefononi 911 ose shkoni në dhomën më të afërt të urgjencës.

  Mos e merrni përsëri këtë ilaç nëse keni pasur ndonjëherë një reagim alergjik ndaj tij. Marrja e tij përsëri mund të jetë fatale (shkaktoni vdekjen). Pirja e alkoolit gjatë marrjes së këtij ilaçi mund të shkaktojë:

  • ngadalësuar ose ndaluar frymëmarrjen
  • përgjumje
  • Lodhje
  • Cloudiness mendore
  • Ngadalësimi fizik dhe mendor
  • Për njerëzit me dëmtim të kokës: Nëse keni një dëmtim të kokës, hidrokodoni mund të shkaktojë presion të shtuar në trurin tuaj dhe të shkaktojë probleme të frymëmarrjes. ilaç nëse keni pengim të zorrëve, kolit ulcerativ ose kapsllëk. Ky ilaç mund të përkeqësojë simptomat tuaja. Sëmundja e mushkërive: Nëse keni sëmundje të mushkërive, mund të keni probleme me frymëmarrjen nëse e merrni këtë ilaç. Gjithashtu, ky ilaç mund të ndërtohet në trupin tuaj, i cili mund të shkaktojë probleme me frymëmarrjen dhe efektet e tjera anësore. urinim.

   Për njerëzit me astmë: Nëse keni astmë të rëndë ose të pakontrolluar, mos e përdorni këtë ilaç pa folur me mjekun tuaj. Ju mund të duhet të merrni disa doza të para në një mjedis të monitoruar. Kjo do të thotë dy gjëra:

  • Hulumtimi te kafshët ka treguar efekte të dëmshme ndaj fetusit kur nëna merr ilaçin.
  • Nuk ka pasur studime të mjaftueshme tek njerëzit për të Jini të sigurt se si ilaçi mund të ndikojë në fetus. Foshnjat e lindura nga nënat që marrin rregullisht opioide të tilla si hidrokodoni mund të lindin fizikisht të varur nga ky ilaç. Kjo mund të shkaktojë simptoma të tërheqjes, ose sindromën e tërheqjes së opioideve neonatale. Simptomat mund të përfshijnë:
  • duke qarë të tepërt
  • teshtima
  • Shkarkimi
  • frymëmarrja e shpejtë
  • Zorrë e rritur Lëvizjet
  • Yawning
  • Të vjella

  Lindja.

  Për gratë që ushqehen me gji: Acetaminofeni kalohet në sasi të vogla në qumështin e gjirit. Hidrokodoni gjithashtu kalon në qumështin e gjirit dhe mund të rezultojë në lodhje të tepërt dhe të ngadalësojë frymëmarrjen tek një fëmijë i cili ushqehet me gji. Ju dhe mjeku juaj duhet të vendosni nëse do ta merrni këtë ilaç apo ushqyerjen me gji. Nëse jeni i moshuar, mjeku juaj mund t’ju fillojë me një dozë të ulët të këtij ilaçi. këtu Doza juaj, forma e drogës dhe sa shpesh ju merrni ilaçin do të varet nga:

  • Mosha juaj
  • gjendja që trajtohet
  • Ashpërsia e Gjendja juaj
  • Kushtet e tjera mjekësore Ju keni
  • Si reagoni ndaj dozës së parë

  Format dhe pikat e forta : Acetaminophen-hidrocodon

  • Forma: Tableta orale
  • Fuqitë:
  • Hydrokodoni 5 mg/acetaminophen 300 mg
  • hidrokodon 7.5 https://harmoniqhealth.com/al/ mg/acetaminophen 300 mg
  • hidrokodon 10 mg/acetaminophen 300 mg
  • hidrokodon 2.5 mg/acetaminophen 325 mg
  • Hidrokodoni 5 mg /acetaminophen 325 mg
  • hidrokodon 7.5 mg/acetaminophen 325 mg
  • hidrokodon 10 mg/acetaminophen 325 mg

  Markë: Norco

  Forma

  • Forma: Tableta orale
  • Fuqitë:
  • 2.5 mg hidrokodon/325 mg acetaminophen
  • 5 mg hidrokodon /325 mg acetaminophen
  • 7.5 mg hidrokodon/325 mg acetaminophen
  • 10 Mg hidrokodon/325 mg acetaminofen
  • / p>

  • 5 mg ose 2.5 mg hidrokodon / 300 mg ose 325 mg acetaminofen: Doza tipike është 1-2 tableta të marra çdo 4-6 orë sipas nevojës. Dozimi maksimal është 8 tableta në ditë. Dozimi maksimal është 6 tableta në ditë.

  dozimi i fëmijëve (moshat 0–17 vjeç) Themeluar.

  Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që kjo listë përfshin të gjitha dozat e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me mjekun ose farmacistin tuaj për dozat që janë të përshtatshme për ju. Ajo vjen me rreziqe nëse nuk e merrni atë saktësisht siç përshkruhet nga mjeku juaj.

  Nëse ju mungojnë doza ose nuk e merrni ilaçin në orar: Ilaçi juaj mund të mos funksionojë gjithashtu ose mund të ndalojë së punuari plotësisht. Që ky ilaç të funksionojë mirë, një sasi e caktuar duhet të jetë në trupin tuaj në çdo kohë. sa më shpejt që ju kujtohet. Kaloni dozën e humbur nëse është pothuajse koha për dozën tuaj të ardhshme të planifikuar.

  Mos përdorni ilaçe shtesë për të bërë dozën e humbur. Kjo mund të rezultojë në efekte anësore të rrezikshme.

  Nëse merrni shumë: nëse merrni shumë, mund të mbidozoni në këtë ilaç. Ju mund të përjetoni:

  • nauze dhe të vjella
  • djersitje
  • Një ndjenjë e përgjithshme e lodhjes
  • ngadalësuar ose ndaluar frymëmarrja
  • Nxjerrja e rrahjeve të zemrës
  • Presioni shumë i ulët i gjakut
  • koma e mundshme
  • Dëmtimi ose dështimi i mëlçisë

  Nëse mendoni se keni marrë shumë nga kjo ilaç, telefononi mjekun tuaj ose kërkoni udhëzime nga Shoqata Amerikane e Qendrave të Kontrollit të Poisonit në 1-800-222-1222 ose përmes mjetit të tyre në internet. Por nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës.

  Si të tregoni nëse ilaçi po funksionon: dhimbja juaj duhet të ulet. Duke marrë këtë ilaç

  Mbani në mend këto konsiderata nëse mjeku juaj përshkruan acetaminofen-hidrocodon për ju. e stomakut të mërzitur.

 • Ju mund të prerë ose shtypni tabletin me gojë. ° F deri 77 ° F (20 ° C deri 25 ° C).
 • Mbajeni këtë ilaç në një enë me një mbyllje rezistente ndaj fëmijëve.
 • Mbajeni këtë ilaç në një vend të mbyllur dhe jashtë mundësive të fëmijëve.
 • Ju ose farmacia juaj do të duhet të kontaktoni mjekun tuaj për një recetë të re nëse keni nevojë për këtë ilaç të rimbushur. Li> Gjithmonë mbani ilaçet tuaja me vete. Kur fluturoni, mos e vendosni kurrë në një çantë të kontrolluar. Mbajeni atë në çantën tuaj të mbartur.

 • Mos u shqetësoni për makinat me rreze X të aeroportit. Ata nuk mund të dëmtojnë ilaçet tuaja. Gjithmonë mbani me vete enën origjinale të etiketuar me recetë. Sigurohuni që të shmangni bërjen e kësaj kur moti është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë. Sëmundja e veshkave. Këto teste do të kontrollojnë funksionin tuaj të veshkave:
  • . Mjeku juaj mund të bëjë teste në veshka nëse keni probleme në veshka për t’u siguruar që ky ilaç është i sigurt për ju dhe nuk do të shkaktojë probleme të frymëmarrjes.
  • Funksioni i mëlçisë. Mjeku juaj mund të bëjë teste të mëlçisë nëse keni probleme të mëlçisë për t’u siguruar që ky ilaç është i sigurt për ju dhe nuk do të shkaktojë probleme të frymëmarrjes. Kompanitë e sigurimeve bëjnë jo Kërkoni një autorizim paraprak për këtë ilaç.

   A

   ka ndonjë alternativë? Disa mund të jenë më të përshtatshëm për ju sesa të tjerët. Bisedoni me mjekun tuaj për opsionet e tjera të drogës që mund të funksionojnë për ju. Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçit ose i drogës është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.

  • Dhimbje/ anestetikë